Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U Magneticspa centru brinemo o Vašim stopalima. Stopala nisu tako izložena kao ruke, ali su opterećena, pa opuštanje napetosti u njima može biti jako ugodno. Ravna podloga i neprilagođena visina potpetica mogu znatno utjecati na poremećaj prijenosa sila na stopalima, što dovodi do spuštanja svoda stopala. I u cirkulaciji su noge najzahtjevnije, kako u dovodu krvi, tako i u njezinu vraćanju prema srcu prkoseći gravitaciji. A dobra cirkulacija presudna je za zdravlje kože i noktiju na nogama. Osnovnoj njezi danas u Magneticspa centru su dodani i brojni tretmani, pa kupke i masaže predikuru čine uglavnom ugodnim tretmanom.

Pedikir je sastavni dio higijene svake osobe. Preporučuje se i trebalo bi da se radi jednom mjesečno. U Magneticspa centru koristimo hidro masažnu kadu za Spa Pedikuru koja se poslije svakog klijenta sterilizira i stavlja sol koja ima antimikozno i antiseptično djelovanje. Kupka u masažnoj kadici omogućuje razmekšavanju zadebljanja na stopalu i locira dio koji treba skinuti. Poslje dobro obrađene pete i stopala prelazi se na obradu noktiju i zanoktica.

Spa Pedikir

U tretmanu samog higijenskog pedikira, trudimo se da vam pružimo i dio SPA tretmana. U vodu se stavlja specijalna sol, koja je vrlo prijatnog mirisa. Ona djeluje opuštajuće na stopala, a pri tom ima i veoma bitnu ulogu u dezinfekciji i bržem razmekšavanju zadebljanja na petama. U tretman je uključen i piling. Kad je SPA pedikir u pitanju radimo masažu stopala duže nego u toku klasičnog pedikira. Osećaj je poseban, dođite u Magneticspa centar i uverite se!

Medicinski Pedikir

U Magnetic spa centru radimo i medicinsku pedikiru osim higijenskog tretmana riješavamo problema kao što su: kurije oči, urasli nokti, žuljevi, bradavice itd…  Jedno od češćih oboljenja noktiju je onychauxis, zadebljanje nokta koje nastaje kao posljedica nošenja neadekvatne obuće. Tijesna obuća vrši pritisak na nokat i dovodi do stvaranja keratinskih ćelija. Javlja se često udruženo sa gljivičnom infekcijom. Topla, mračna i vlažna sredina je idealna za nastanak gljivičnih oboljenja. Ta sredina je upravo naša cipela ili patika. Kod ovog vrlo neprijatnog problema, postupak liječenja je dugotrajan, ali uspješan. U Magneticspa centru će Vam se odraditi higijenski pedikir za riješavanje Vaših problema na Vaše zadovoljstvo.

ŽELITE PRIMATI OBAVIJESTI?

ŽELITE PRIMATI OBAVIJESTI?