Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maderoterapija je inovativna tehnika masaže tijela koja koristi drvene valjke i druge alate od drveta kako bi se postigao terapeutski učinak na tijelo. Ova tehnika potječe iz Latinske Amerike, a riječ “madero” na španjolskom jeziku znači “drvo”.

U maderoterapiji, terapeut koristi različite drvene valjke, valjke različitih oblika i veličina, kao i druge drvene instrumente prilagođene za masažu. Ti alati se koriste za primjenu različitih tehnika masaže, poput valjanja, gnječenja, tapkanja i vibracije, na različitim dijelovima tijela.

Prednosti maderoterapije:

  1. Oblikovanje tijela: Maderoterapija može pomoći u oblikovanju tijela i smanjenju celulita. Tehnike masaže s drvenim valjcima potiču limfnu drenažu, poboljšavaju cirkulaciju i razbijaju nakupljene masne naslage, čime se poboljšava tekstura kože i tonus.
  2. Poboljšanje cirkulacije: Masaža drvenim valjcima potiče protok krvi i limfe, što pomaže u uklanjanju toksina iz tijela, poboljšava opskrbu hranjivim tvarima i kisikom te potiče regeneraciju stanica.
  3. Opuštanje mišića: Tehnike masaže drvenim valjcima pomažu u opuštanju napetosti mišića, smanjujući bolove i poboljšavajući fleksibilnost tijela.
  4. Stimulacija limfne drenaže: Maderoterapija može potaknuti limfnu drenažu, što pomaže u eliminaciji toksina iz tijela i smanjenju natečenosti.

Važno je napomenuti da maderoterapija treba biti izvedena od strane obučenog terapeuta koji poznaje pravilne tehnike i prilagođava tretman individualnim potrebama klijenta. Također je važno konzultirati se s terapeutom ili stručnjakom prije početka maderoterapije kako bi se osiguralo da je tretman siguran i prikladan za vaše osobne potrebe.

Ako želite iskusiti snagu maderoterapije, posjetite stručni salon ili wellness centar koji nudi ovu uslugu. Terapeut će vam pružiti personaliziranu njegu i iskustvo koje će pridonijeti vašem cjelokupnom blagostanju.

ŽELITE PRIMATI OBAVIJESTI?

ŽELITE PRIMATI OBAVIJESTI?